A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című felhívás keretén belül az ATGandCo Biotechnológiai Kft. sikeresen pályázott.

A támogatott projekt címe: „Az ATGandCo Biotechnológiai Kft. napelemes rendszere”

Támogatási összeg: 1 860 000Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Az ATGandCo Biotechnológiai Kft ipari-környezetvédelmi biotechnológiai K+F, innovációs és minőségbiztosítási tevékenységet folytat különféle ágazatokban. A fejlesztés helye a 6782 Mórahalom, Kissori út 16. alatti székhely. Az épület egyszintes, téglaépítésű, lapos tetős. Az épületben található laboratóriumi és informatikai berendezések fogyasztását egy 9,3 kW beépített teljesítményű napelemes rendszerrel fogjuk csökkenteni. A villamos energia előállítását 30 db 310Wp teljesítményű monokristályos Longi Solar napelem végzi, amelyek Würt Aero lapostetős tartószerkezetre kerültek elhelyezésre. A hálózati csatlakozást Fronius Symo 10.0 3 fázisú inverter látja el webes kivitelben. AC és DC oldalon is beépítésre kerültek a szükséges biztonsági elemek, mint a leválasztó kapcsolók, sztringbiztosítékok és a túlfeszültség védelem. A rendszer évi 10 230 kWh villamos energiát állít elő, amely a jelenlegi éves fogyasztás 98%-át fogja fedezni.

 

A 2018-1.1.1-MKI-2018-00099 számú, „Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatása” elnevezésű felhívásra sikeresen pályázott az ATGandCo Biotechnológiai Korlátolt Felelősségű Társaság. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hozzájárulásával, az NKFI Alapból összesen 99 491 879 Ft vissza nem térítendő támogatás nyújtásával valósul meg, összesen 134 511 079 Ft összköltségvetéssel. Ennek keretében az ATGandCo Kft. budapesti telephelyén a tervezett kutatómunkához szükséges eszközök beszerzése, reagensek beszerzése és a kutatók bérezése válik lehetségessé. A támogatott projekt címe: „Legyen rózsa tüske (tövis) nélkül”. A vállaltak értelmében ugyanis 2019.01.01-jei kezdéssel 2020.12.31-éig az ATGandCo Kft. kutatói létre fognak hozni tüske nélküli rózsákat.

A rózsa volt az első olyan növény, melyet nem élelmezési, hanem esztétikai célból, minél szebb illetve illatosabb növények előállítása érdekében vontak be a nemesítésbe. A sok száz éves nemesítés eredményeképp a szakemberek több ezer (csak a legismertebb magyar nemesítő, Márk Gergely közel 700) fajtát állítottak elő, melyek szín- és formavilága, s ennek következtében felhasználása rendkívül változatos. Azonban mindegyik fajtának van egy szépséghibája, szárukon kisebb-nagyobb számú tüskét (tévesen tövist) hordoznak, melyek bőrszöveti eredetű felületi képződmények és kellemetlen sebeket okozhatnak a növénnyel dolgozóknak, illetve a vevőknek a rózsa vágott virágként történő használatakor.

A projektben azonosítani szeretnék azokat a géneket, melyek részt vesznek a tüskék fejlődésében, valamint kidolgozni egy olyan hangsúlyozottan NEM GMO technológiát, melynek segítségével a kérdéses gén(ek) elrontható(ak), inaktiválható(ak), ami által a tüske-fejlődés elmarad. Mindezt a legmodernebb genomikai és bioinformatikai módszerekkel valósítják meg.
Legyen tehát rózsa tövis - helyesebben tüske - nélkül!

© 2016 ATG & Co. Biotechnológia Kft.

Please publish modules in offcanvas position.